![]() |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yüzbaşı
![]() Üyelik tarihi: Jul 2007
|
Kod editöründeki kısayollar
F9
Programı derle ve çalıştır F8 Programı adım adım çalıştırır F7 Programı adım adım çalıştırırken, ilgili rutine dallanır. Ctrl + S Unit'te yapılan değişiklikleri kaydeder. Shift + Ctrl + S Açık olan tüm unitlerdeki değişiklikleri kaydeder. Alt + F11 Use Unit... penceresini açar. Bir unitten diğer forma referans veriyorsanız, ilgili formu Uses kısmında tanımlamanız lazım. Bu pencereden proje içindeki unitlerden istediğinizi seçip, tanımlama işini otomatik yaptırabilirsiniz. Ctrl + F Arama ekranını açar Ctrl + E Artan arama yapar. Bu tuşlara baştıktan sonra kelimeyi yazın. İlgili kelime varsa bulunur. F3 Arana kelimenin bir sonraki geçtiği yeri bulur F10 Menülerin ve bileşenlerin olduğu ana pencereyi gösterir. F11 Object Inspectoru gösterir. F12 Formla, kod arasında geçiş sağlar. Shift + F12 Formları açmak için form listesini görüntüler. Ctrl + F12 Unitleri açmak için unitleri listeler F1 Üzerinde bulunduğunuz bileşen veya kelime ile ilgili yardımı açar. Ctrl + Shift + I Seçili kodu blok halinde sağa kaydırır. Ctrl + Shift + U Seçili kodu blok halinde sola kaydırır Ctrl + Shift + C Bir rutini tanımladıktan sonra gövdesini oluşturmak için Ctrl + F4 Dosyayı kapatır.
[Linkleri görebilmek için üye olmalısınız. Üye olmak için tıklayınız...] Yukarıdaki İşaretlenmİş OLan yere TıkLayarak UYgunsuz Kullanımları moderatörlere veya Adminlere Bildirebilirsiniz. BilGiniZe... 8D1T 8y 4kR3p |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|