![]() |
|
|||||||
| Dini Hikayeler , Şiirler , Sohbetler Dini Hikayeler , Şiirler , Sohbetler Burda Bulunur ve Paylasılır |
![]() |
|
|
LinkBack | Seçenekler | Stil |
|
|
#1 (permalink) |
|
Yüzbaşı
![]() |
Mende Mecnûndan Füzun Aşıklık İstedadı Var
Gazel Mende Mecnundan füzun aşıklık istedadı var Aşık-ı sadık menem Mecnunun ancak adı var Kıl tefahür kim senin hem var ben tek aşıkın Leylanin Mecnunu Şirinin eğer Ferhadı var Ehl-i temkinem meni benzetme ey gül bülbüle Derde sabrı yok anın her lahza bin feryadı var Öyle bed-halem ki ahvalim görende şad ol Her kimin kim dehr cevrinden dil-i naşadı var Gezme ey gönlüm kuşu gafil feza-yı aşkta Kim bu sahranın güzer-gahında çok sayyadı var Ey Fuzuli aşk menin kılma nasihten kabul Akıl tedbiridir ol sanma ki bir bünyadı var Açıklaması Bende mecnundan daha fazla aşıklık özellikleri var Sadık olan aşık benim, Mecnunun sadece adı var Ben senin aşığınım ki bununla övünmelisin Nasıl Leylanın Mecnunu, Şirinin Ferhadı var Aklım başımda ey gül beni bülbüle benzetme Onun derde sabrı yok her an feryadı var Öyle kötü haldeyim ki halimi görenler mutlu olur Zamanın çarkından kimin neşesiz bir gönlü varsa Ey gönlümün kuşu, aşk aleminde boş boş gezme Çunku bu alemin her yolunda birçok avcısı var Ey Fuzuli! Aşkı yasaklayan nasihatçıya uyma O aklın tedbiridir sanmaki onun bir temeli var |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|